Undgå kød om mandagen

I Bella Center er der allerede problemer med at enes om C02-reduktionsmål og finansiering. Det kan ellers gøres meget let, siger en brasilianer et andet sted i byen

Segunda sem carne, eller mandage uden kød, lyder et af mange forslag til nedsættelse af C02-udslip fra ngo'ernes klimatopmøde i København.
Segunda sem carne, eller mandage uden kød, lyder et af mange forslag til nedsættelse af C02-udslip fra ngo'ernes klimatopmøde i København.

Der er knap seks km fra Bella Center til DGI-Byen ved Københavns Hovedbanegård. Men der er en verden til forskel på de to topmøder; FN's strømlinede program og ngo'ernes klimatopmøde, Klimaforum09.

I stedet for sikkerhedstjek og skanning af adgangskort før møderne var der i morges brasiliansk guitarspil og navneleg i mødelokalet under DGI-byen, før dagens vigtige budskab.

Og så er det formentlig lettere for en brasiliansk sociolog som Marly Winckler at trænge igennem med sit simple budskab, end det er for Connie Hedegaard at få de 192 parter til at enes.

'Spis mindre kød', lyder Marly Wincklers forslag til at redde verdens klima.

For at skaffe plads til afgrøder som sojabønner til kvægfoder, ryddes daglige enorme områder af den brasilianske regnskov. Og de C02-opsugende træer erstattes af metangaspruttende køer.

Tegneserier i stedet for blod
Kødproduktionen alene står for 18 procent af verdens samlede drivhusgasudslip.

- Og kødproduktion står for en tredjedel af Brasiliens drivhusgasudslip. Lula (landets præsident, red.) vil skære med 40 procent, men vil ikke ændre politikken for regnskoven, og så vil han fordoble kødproduktionen, siger Marly Winckler.

Hun rejser rundt med sit budskab 'Segunda sem carne' - 'mandage uden kød'.

- Kampagnen begyndte i Sao Paolo, hvorfra vi spreder budskabet om ikke at spise kød om mandagen og i stedet 'prøve nye smage', som Marly Winckler formulerer det.

Budskabet sælger hun ikke med billeder af blodige dyrelig, men med tegneseriefigurer af køer, grise, kyllinger og fisk og den simple tekst; 'Mandage uden kød'.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere