Minaretforbud kan skabe vrede herhjemme

Dansk Folkeparti fører symbolpolitik, når de vil forbyde minareter, mener forsker. Det kan slide på regeringssamarbejdet og være en farlig strategi, lyder det.

Dansk Folkeparti bevæger sig på en knivsæg, hvis partiet med inspiration fra Schweitz ønsker at forbyde minareter på moskéer herhjemme. Sådan lyder vurderingen fra Tim Jensen, der er religionsforsker fra Syddansk Universitet.

For selvom partiet nok ikke skal sætte næsen op efter en folkeafstemning herhjemme om spørgsmålet, så viser historien, at Dansk Folkeparti har haft held til at føre en antimuslimsk retorik og politik.

- Vi har et regeringsflertal, der i meget vid udstrækning i forhold til muslimer og islam har fulgt Dansk Folkepartis politik. Hvis vi ser på diskussionen om burkaer i domstolene, så får partiet opbakning i Folketinget til at forbyde religiøse symboler i retssale, siger Tim Jensen.

Derfor kan det ikke udelukkes, at der også kan mønstres et flertal i Folketinget mod minareter. Men strategien kan også give bagslag, uddyber religionsforskeren:

- Vi har trods alt en tradition herhjemme, der hedder frihed for Loke som for Thor. Mon ikke snart kristne politikere som Birthe Rønn Hornbech (V) og Bertel Haarder (V) vil stejle. Det kan være dråben, der får bægret til at flyde over, og måske skyder Dansk Folkeparti sig selv i foden her.

Tim Jensen advarer regeringen mod at sætte fuld blus under symbolpolitikken rettet mod muslimer i Danmark. Det kan nemlig give bagslag.

- Det her kan føre til boykot af schweiziske varer, og der vil være muslimer rundt om i verden, der synes, det går for vidt. Også herhjemme vil et forbud kunne skabe vrede og frustration, og det kan være farligt, uddyber forskeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere