Connie bliver klimakommissær

Hedegaard har fået ønskeposten som EU's første klimakommissær

Connie fik ønskeposten. (Foto: AP)
Connie fik ønskeposten. (Foto: AP)

Connie Hedegaard har fået sin ønskepost som EU's nye klimakommissær. Det oplyser EU-Kommissionens formand José Manuel Barroso på et pressemøde.

Dermed bliver den danske politiker EU's første klimakommisær.

Skal ensrette EU's klimapolitik
Den tidligere danske klima- og energiminister får sit eget generaldirektorat med egne embedsmænd i Bruxelles. Det giver hendes nye embede relativt meget tyngde i EU.

- Det er vigtigt, at vi nu i Connie Hedegaard får en kommissær, der kan ensrette EU's klimapolitik, siger José Manuel Barroso kort efter udnævnelsen.

Connie Hedegaard får ikke miljøområdet under sig, som rygter ellers ville vide.

Energibesparelser
Til TV2 News siger Connie Hedegaard, at hun er meget tilfreds med sin nye post - og samtidig tilfreds med, at hun ikke samtidig skal være miljøkommissær.

- Jeg vil meget gerne kunne koncentrere mig om klima, lyder det.

Faktisk krydsede den kommende klimakommissær fingre for, at hun slap for miljøområdet i den ny EU-Kommission. På den post skal man også forholde sig til tunge sager som kemikaliedirektiv, biologisk mangfoldighed 'og tusind andre ting', som hun siger.

Til gengæld ligger det ifølge i konstruktionen, at klima og energibesparelser skal gennemsyre hele EU-Kommissionens arbejde i fremtiden i lyset af, at EU skal levere CO2-reduktioner på mindst 20 procent i 2020, målt i forhold til 1990.

Scorer kassen
Med den nye tjans får Connie Hedegaard ikke blot et ønskejob - men også en ønskeløn. Hun kommer til at score kassen på sin nye tjans i Bruxelles. Over de næste fem år indkasserer hun således en tocifret millionhyre fra EU-kassen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere