SF reagerer på krav om beskyttelsespenge

SF kræver bedre strategi for beskyttelse af vidner. Kravet fremsættes efter oplysninger om afpresning af forretningsdrivende som nyt indslag i bandekrigen

Socialistisk Folkeparti kræver omgående en strategi for beskyttelse af vidner efter oplysninger om, at bander kræver såkaldte beskyttelsespenge af forretningsdrivende omkring Blågårds Plads på Nørrebro.

- Det er mafiametoder at kræve beskyttelsespenge af forretningsdrivende. Det skal stoppes med det samme, siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen, i en pressemeddelelse.

En forretningsindehaver, Helene, fortæller til Berlingske Tidende, hvorledes et par bandemedlemmer opsøgte hende i den sm-klinik, hun driver på Nørrebro. Det skete med en besked om, at da hun havde forretning i "deres distrikt", havde hun bare at betale.

I stedet gik Helene til politiet med filmen fra forretningens overvågningskamera. Én af drengene fremstilles i den kommende uge i byretten, men for få dage siden skete der skader for 50.000 kr. på klinikken, da alle vinduerne blev smadret.

Københavns Politi har kendskab til flere lignende sager, men beklager, at meget få tør stå frem og berette, hvad der er sket.

SF kritiserer regeringen, fordi den efter partiets opfattelse ikke har leveret den fornødne retsbeskyttelse af vidner.

- Justitsministeren må oppe sig på dette område, før der tabes menneskeliv, og politiet skal arbejde meget målrettet med en tillidssstrategi, således at folk henvender sig og ikke bider afpresning i sig, mener retsordfører Karina Lorentzen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere