Socialdemokratisk støtte til embedsmand

Regeringen ruttede med pengene og sikrede ikke mest sundhed for pengene. Socialdemokraternes sundhedsordfører bakker op om kritikken fra Rigsrevisionen

Rigsrevisor Henrik Otbo får kritik fra V, men støtte fra SFoto: Kai Stefan Nielsen
Rigsrevisor Henrik Otbo får kritik fra V, men støtte fra SFoto: Kai Stefan Nielsen

Når Rigsrevisionen - på trods af modsigelser og kritik fra regeringen - fastholder, at private hospitaler blev betalt for dyrt for ydelser til det offentlige, så viser det, at regeringens afvisning af kritikken har været usaglig.

Det siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen.

- Det, der står tilbage, er, at regeringen har ruttet med midlerne og ikke sikret, at man fik mest mulig sundhed for pengene, siger hun på baggrund af et nyt notat fra Rigsrevisionen.

Her har Rigsrevisionen på ny gennemgået de offentlige afregninger til private hospitaler, og konklusionen er, at Sundhedsministeriet ikke købte sundhedsydelser billigst muligt.

Sophie Hæstorp Andersen hæfter sig ved, at embedsfolk internt i Sundhedsministeriet allerede i 2007 konkluderede, at der kunne hentes lavere priser, hvis man øgede konkurrencen om de offentlige opgaver via udbud.

- Men de konklusioner blev ikke taget med i de endelige rapporter, og udbud blev ikke benyttet, siger hun.

Da kritikken rullede første gang i forsommeren 2008, kritiserede statsrevisorerne Lars Løkke Rasmussen for hans rolle. Men et mindretal bestående af De Konservative og Venstres statsrevisorer ville ikke tilslutte sig kritikken. Det var første gang i 17 år, at der ikke var enighed.

Sophie Hæstorp Andersen forventer, at statsrevisorerne, når de skal behandle Rigsrevisionens notat den 16. december, vil nå til enighed.

- Jeg forventer, at statsrevisorerne lever op til det ansvar, som de er sat i verden for - og ikke gør det til en politisk sag, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere