SF'er bliver borgmester i Syddjurs

Efter et taktisk forløb lykkedes det mandag aften SF at sikre sig borgmesterposten i Syddjurs Kommune. S, SF og R holder fast i konstitueringsaftale

SF tredoblede sine mandater ved kommunalvalget i Syddjurs Kommune og gik efter borgmesterposten. Mandag aften lå det fast, at det lykkedes for SF'eren Kirstine Bille med indirekte hjælp fra den borgerlige blok at sikre sig borgmesterkontoret for næsen af den socialdemokratiske spidskandidat, Jesper Mathiesen.

Efter et møde mandag formiddag mellem konstitueringspartierne Socialdemokraterne, SF og De Radikale, som har flertal i byrådet, så det ellers ud til, at Jesper Mathiesen skulle være borgmester. Men SF gik efter mødet i tænkeboks, fordi den borgerlige side lokkede med at gøre Kirstine Bille til borgmester i en bred konstituering.

Med opbakning fra den lokale SF-formand, Jens Dalsgaard Olsen, var Kirstine Bille mandag aften på vej til at bryde aftalen med Socialdemokraterne for at få borgmesterposten, men det blev ikke nødvendigt.

S, SF og R endte alligevel med at blive enige om at holde fast i konstitueringsaftalen, som blev indgået den 24. november, dog med den forskel, at Kirstine Bille skal være borgmester.

Til gengæld for at afgive borgmesterstolen til SF får Socialdemokraterne 1. viceborgmesterposten samt formandsposterne for områderne sundhed og ældre, plan, udvikling og kultur samt børn og unge, fremgår det af en meddelelse fra de tre partier.

Det Radikale Venstre besætter formandsposten for områderne natur, teknik og miljø.

De øvrige partier og lister tilbydes formandsposterne i Arbejdsmarkedsudvalget og Familie- og Institutionsudvalget.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere