S: Justitsminister må sikre vidner

Socialdemokrater vil have undersøgt påstanden om, at bander afpresser penge af erhvervsdrivende på Nørrebro - og garanti for, at vidner kan træde frem

Socialdemokraterne kræver, at justitsminister Brian Mikkelsen (K) sender politibetjente ud for banke på butiksdøre på Nørrebro i København for at finde ud af, om bander virkelig kræver såkaldte beskyttelsespenge af forretningsdrivende omkring Blågårds Plads. Kravet kommer, efter at den lokale handelsforening har afvist at kende til sådanne forsøg på afpresning.

- Historien om afpresning af handlende på Nørrebro må undersøges til bunds, så vi får et indtryk af afpresningens reelle omfang, siger Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup.

- Handelsforeningens melding om, at den ikke kender til problemet, er glædelig, men skal ikke føre til, at der ikke foretages noget. Tværtimod. Politiet må ind i sagen og banke på dørene på Nørrebro for at høre, om andre er i problemer. For det skal undersøges, om folk er bange for at stå frem. Og de handlende skal vide, de har vores støtte, hvis de oplever afpresning, siger Karen Hækkerup.

Socialdemokraternes retsordfører vil samtidig have undersøgt, om eventuelle forsøg på afpresning falder ind under såkaldt banderelateret kriminalitet, der har en højere straframme.

Selv om en forretningshaver har valgt at stå frem og fortælle om, hvorledes et par bandemedlemmer har forsøgt at afpresse hendes sm-klinik på Nørrebro, så mener formanden for Nørrebro Handelsforening, Hans Mejlshede, at det er en enkeltstående forbrydelse.

Københavns Politi har dog kendskab til flere lignende sager, men beklager, at meget få tør stå frem og berette, hvad der er sket.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere