Obama kommer til Klimatopmødet

Den amerikanske præsident rejser til København til december, bekræfter officielle kilder

Obama kommer til København igen. (Foto: Getty Images)
Obama kommer til København igen. (Foto: Getty Images)

USA's præsident, Barack Obama, kommer til København for at deltage i klimatopmødet i december, men det bliver kun et lynvisit.

Det bekræfter amerikanske regeringsembedsmænd over for nyhedsbureauet Reuters.

Obama vil deltage i mødet 9. december. Dagen efter, 10. december, vil han tage tll Oslo, hvor han skal modtage Nobels Fredspris. Præsidenten har ingen planer om at vende tilbage til klimatopmødet efter besøget i Norge.

Klimatopmødet kører fra 7. til 18. december, og Obama kommer altså ikke til at deltage i de afgørende forhandlinger mellem de omkring 65 statsledere.

Et skridt tættere på en aftale
Præsident Obama sagde i går, at verden er kommet 'et skridt tættere på en klimaaftale på klimatopmødet i København.

Den optimisme kommer efter præsidentens forhandlinger med Indiens Manmohan Singh og Kinas regeringsledere.

Det er anden gang inden for få måneder, at den amerikanske præsident og hans dyre sikkerheds-cirkus gæster Danmark. 2. oktober var Obama på et fem timer langt besøg i hovedstaden for at reklamere for Chicago som OL-by.

Det slag tabte han med et brag.

Konservativ jubel
- Det er vigtigt og utroligt glædeligt, at Barack Obama kommer til København i forbindelse med klimatopmødet. Hans tilstedeværelse vil betyde, at USA må skrue op for ambitionerne, og chancerne for en ambitiøs aftale er nu steget markant, siger De Konservatives klima- og miljøordfører Per Ørum Jørgensen til ritzau.

Hos SF er man dog mere skeptisk

- Det er et godt tegn, at Barack Obama nu kommer. Men der er ikke grund til at falde ned af stolen af benovelse, for det afgørende er, hvad han har med i rejsetasken: Har præsidenten viljen til at forpligte sig på tilstrækkelig høje reduktionsmål - og har han penge med i bagagen, siger SF´s klimaordfører Anne Grete Holmsgård ifølge ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere