Fyrer sin korruptionsmistænkte chef

Vedligeholdelseschef i Københavns Ejendomme, Anders Asbjørn Jensen, er fyret. Det oplyser Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Fyringen er nødvendig, mener Pia Allerslev. (Foto: Martin Bubandt)
Fyringen er nødvendig, mener Pia Allerslev. (Foto: Martin Bubandt)

Den korruptionsmistænkte Anders Asbjørn Jensen er med øjeblikkelig varsel blevet afskediget som vedligeholdelseschef fra Københavns Ejendomme på grund af mistet tillid.

Det har direktionen og den politiske ledelse i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune i dag besluttet.

Anders Asbjørn Jensen fik 48 timer til at redegøre for sin version af sagen, efter at TV-udsendelsen Operation X tirsdag aften rejste beskyldninger om inhabilitet, vennetjenester og byggesjusk i forbindelse med re-novering af københavnske skoler.

Den fyrede vedligeholdelseschef Anders Asbjørn har imidlertid oplyst, at han ikke ønsker at redegøre yderligere i sagen – med henvisning til, at der er indgivet en politianmeldelse i sagen.

Alvorlige anklager
Afskedigelsessagen indledes, fordi forvaltningen ikke længere har tillid til, at 'Anders Asbjørn Jensen besidder tilstrækkelig dømmekraft og forståelse for omfanget af ansvaret i hans stilling', oplyser kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev.

- Det er en trist sag, men dette er et nødvendigt skridt, for vi kan desværre ikke længere have tillid til Anders Asbjørn Jensen. Samtidig er det vigtigt at få signaleret, at vi i Københavns Kommune tager det seriøst, når der rejses så alvorlige anklager, siger kultur- og fritidsborgmesteren.

Sagens kerne består i, at forvaltningen har vurderet, 'at Anders Asbjørn Jensen har haft en privat relation til Teddy Christensen fra byggefirmaet T Plus, og at han i den forbindelse må konstateres at have været inhabil. Samtidig har han undladt at erklære sig inhabil, ligesom han har ændret forklaringer undervejs i forløbet i Københavns Ejendommes forsøg på at kaste lys over sagen. Forvaltningen vurderer derfor, at det ikke er lykkedes Anders Asbjørn Jensen at skabe en tilfredsstillende klarhed over sagens aspekter'.

For dyr og for ringe
Tegnestuen T Plus vandt i 2007 en kontrakt, som sikrede dem renoveringsopgaverne på kommunens 40 skoler og institutioner i Vanløse i tre år.

T Plus risikerer at blive politianmeldt. De kan i hvert fald forvente et retsligt efterspil, så kommunen kan få erstatning for arbejdet.

Pia Allerslev oplyser endvidere, at aftalen med tegnestuen var for dyr samtidig med at kvaliteten var for ringe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere