'Hvor skal vi sove i nat'?

Hele Grand Hotel i Oslo er reserveret af amerikanerne i to nætter fra 9. december. Derfor tyder meget på, at Obama ikke skal sove i København

Obama fælder her en tåre dagen før, han blev valgt til præsident. (Arkivfoto: AP)
Obama fælder her en tåre dagen før, han blev valgt til præsident. (Arkivfoto: AP)

Måske bliver det ikke til nogen overnatning i København for den amerikanske præsident, Barack Obama, når han besøger FN's klimatopmøde den 9. december.

Obama skal videre til Oslo, hvor han den 10. december skal modtage Nobels fredspris ved en højtidelig ceremoni på rådhuset.

Og den norske statslige radio, NRK, rapporterer, at Obamas følge har reserveret alle sengepladser på Grand Hotel i Oslo i to nætter. Det er én nat længere, end hidtil antaget.

- Vi fik en ny bestilling i går. Den udvidede amerikanske reservation af hele hotellet er fra 9. december frem til og med 11. december, siger Grand Hotels direktør, Svein-Petter Haslerud, til NRK.

Han tilføjer, at kontrakten ikke er underskrevet endnu.

Ekstra Bladet skriver torsdag, at Obama og hans følge indkvarterer sig på det nyopførte Crowne Plaza hotel på Amager nær Bella Center, hvor topmødet finder sted.

Bladet rapporterer, at den amerikanske delegation har lagt beslag på de øverste fem etager af hotellet, der som det første i verden er CO2-neutralt.

Hverken hotellet eller Udenrigsministeriet bekræfter avisens melding.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere