Udlændinge skal lettere kunne udvises

Ifølge regeringens uropakke skal der kunne idømmes ubetinget fængsel i førstegangstilfælde. Det vil gøre det lettere at udvise herboende udlændinge

Står det til regeringen og Dansk Folkeparti vil den såkaldte lømmelpakke, som forventes vedtaget torsdag, senere på året blive fulgt op af en markant øget mulighed for at udvise personer uden dansk statsborgerskab - ligegyldigt hvor længe de har boet i landet.

Det fremgår af Udlændingeaftalen, der blev indgået af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti under

finanslovforhandlingerne den 6. november, skriver dagbladet Information.

Uropakken skærper straffen for hærværk og for at lægge hindringer i vejen for politiets eller brandvæsnets arbejde.

Straffen skal ifølge lovforslaget være ubetinget fængsel allerede i førstegangstilfælde. Det gør det muligt at udvise, og det er ifølge Venstres udlændingeordfører Karsten Lauritzen et vigtigt signal:

- Når man er gæst i et land, har man en forpligtelse til at opføre sig ordentligt. Det at lægge politiet hindringer i vejen er meget alvorligt, siger han.

Men specielt forholdet til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention kan ifølge flere jurister føre til problemer i konkrete sager.

- Hvis en person, der er født og opvokset i Danmark, bliver udvist på grund af fyrre dages fængsel, så vil Danmark tabe sagen ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, siger jurist i Amnesty International, Claus Juul, til Information.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere