Kinas premierminister til København

Kinas tredjemest magtfulde politiker, premierminister Wen Jiabao, deltager i klimatopmødet i København om to uger

Obama kommer til klimatopmødet - og det gør Kinas premierminister Wen Jiabao også. Her ses de to sammen den 18. november i Beijing. (Foto: Zuma Press)
Obama kommer til klimatopmødet - og det gør Kinas premierminister Wen Jiabao også. Her ses de to sammen den 18. november i Beijing. (Foto: Zuma Press)

Kinas premierminister deltager i klimatopmødet i København næste måned. Det meddeler en talsmand for det kommunistiske lands udenrigsministerium i følge nyhedsbureauet AP.

Selvom forventningerne til konferencen i København den 7.-18. december er blevet nedtonet på det sidste, håber Kina på en ordentlig aftale:

Håber på fornuftig aftale
- Vi håber at opnå en retfærdig og fornuftig aftale, siger talsmand Qin Gang på et pressemøde i Beijing.

Der er dog ingen detaljer om, hvornår Wen Jiabao kommer til topmødet.

Den kinesiske premierminister er Kinas regeringsleder og leder af regeringskabinettet, men stadig kun den 3. højst rangerende i kommunistpartiets kommité, der i alt tæller ni medlemmer. Den højest rangerede er generalsekretær Hu Jintao.

Obamas klimatal er fuskede
Så sent som onsdag meddelte USAs præsident, Barack Obama, at han den 9. december aflægger klimakonferencen i København et endagsbesøg. Det sker, når han alligevel er på vej til Norge for at modtage Nobels Fredspris.

Samtidig med udmeldingen om, at han kommer til Danmark, løftede Obama sløret for USAs klimaudspil. Som Ekstra Bladet skriver i dag, er Obamas klimatal fuskede.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere