Nu vil Bondam gøre sig klogere

Den radikale kupmager har ingen programerklæring for hovedstadens beskæftigelses- og integrationspolitik - nu skal problemerne studeres

Klaus Bondam havde en travl valgnat i sidste uge. Nu vil han sætte sig ind i problemerne, før han mener noget om sit nye borgmesterjob. (Foto: Benjamin Kürstein)
Klaus Bondam havde en travl valgnat i sidste uge. Nu vil han sætte sig ind i problemerne, før han mener noget om sit nye borgmesterjob. (Foto: Benjamin Kürstein)

Det gik, som det også så ud for præcis en uge siden:

Den radikale Klaus Bondam skifter sin nuværende rolle som teknik- og miljøborgmester i København ud med tjansen som beskæftigelses- og integrationsborgmester samme sted.

Men selv om det har ligget i kortene i en uge, har Klaus Bondam, nu da fordelingen af borgmesterposter er overstået, ikke noget at sige om, hvad de fire år i det nye job skal bruges til.

- Der er mange politiske udfordringer på beskæftigelses- og integrationsområdet. Jeg vil bruge den kommende tid til at sætte mig ind i området, og så afventer jeg den endelige konstituering den 3. december, skriver Klaus Bondam i en sms til ekstrabladet.dk, som i dag bad om at høre, hvilke overvejelser han gør sig om sit nye politik-område.

Næppe reprise i København
Det kan jo være, at den radikale borgmester har haft tid til at følge godt med i de dramaer, som har udspillet sig landet over, og hvor konstitueringsaftaler mange steder ikke er blevet tørre efter fyldepenneblækket på underskrifterne, før de er revet itu og erstattet med helt andre konstellationer.

Han har nemlig ret i, at frem til den formelle konstituering i de nyvalgte byråds første møder, kan alt ske.

Der er dog ikke optræk til, at skuespiller-borgmesteren skal ud og spille en reprise med den vilde forestilling, han var hovedrolleindehaver i i døgnet efter valget.

Resultatet i Hovedstaden står fast:

De to aftaler
I den ene side af Borgerrepræsentationen har socialdemokrater, SF, Enhedslisten taget posterne som overborgmester og børn- og ungeborgmester (til S), teknik- og mijøborgmester og sundheds- og omsorgsborgmester (til SF) og socialborgmester (til Enhedslisten). Desuden har S, SF og Enhedslisten givet den konservative taber af kampen om borgmesterposter, Mogens Lønborg, en del velposltrede ben som plaster på såret.

Disse ben var af Rød Stue tiltænkt Klaus Bondam i stedet for en borgmesterpost. Men han betakkede sig og fik i stedet i Blå Stue Venstre og Dansk Folkeparti til at kuppe Lønborg ud af spillet til fordel for Bondam. Tilbage til de borgerlige blev en enkelt borgmesterpost, og her valgte kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev fra Venstre efter lang tids tænkepause at fortsætte på sin post. I Blå Stue fik Dansk Folkepartis borgmesterhåb, Carl Christian Ebbesen, vellønnede ben at trøste sig med.

DF skulle holdes væk
Bondam har forsvaret sin konstitueringsmanøvre med, at Dansk Folkeparti ikke fik nogen borgmesterpost - og da slet ikke det ansvar for integrationen, som hele den venstre side af spektret havde set som et skrækscenarium.

Nu ender Bondam selv med dette følsomme område - som dog, efter mere venligtsindede kommentatorers opfattelse, giver de radikale mulighed for fire års markering af radikal værdipolitik.

Men den opfattelse vil Klaus Bondam altså ikke sige noget om. Endnu.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere