Vallensbæks viceborgmester afløser Connie

Connie Hedegaards farvel til dansk politik giver plads til viceborgmester i Vallensbæk Henrik Rasmussen. Der bliver også plads til den unge Carsten Jarlov

Det bliver Vallensbæks Kommunes 38-årige viceborgmester Henrik Rasmussen (K) som afløser Connie Hedegaard (K) i Folketinget, når hun - formentlig ved årsskiftet - forlader Christiansborg til fordel for Bruxelles.

Henrik Rasmussen får dog allerede sin landspolitiske debut den 1. december. Det sker, når de Konservatives 1. suppleant i Københavns Omegns Storkreds i første omgang skal vikariere for Charlotte Dyremose (K) som tager barselsorlov.

Henrik Rasmussen håber, at kunne bruge sine lokalpolitiske erfaringer på Christiansborg.

- Med fire børn, som går i skole, så har jeg i hvert fald masser af idéer til at kunne forbedre folkeskolen. Der er det bare at tage hul på opgaven. Men jeg har da også andre, kontroversielle idéer, men dem vil jeg nu først have lov at fortælle de andre medlemmer af folketingsgruppen, siger Henrik Rasmussen.

Når Henrik Rasmussen overtager Connie Hedegaards ledige stol i Folketinget, så overtager de Konservatives 2. suppleant, den 29-årige Rasmus Jarlov så midlertidigt pladsen efter Charlotte Dyremose, mens hun er på barselsorlov.

Rasmus Jarlov, som netop er valgt til Københavns Borgerrepræsentation, er blandt andet kendt for et stunt, hvor han troppede ved ungdomshuset på Jagtvej 69, blev afvist og efterfølgende klagede til kommunen.

Han er kendt som en kontroversiel person, der gerne ser, at der føres endnu mere borgerlig politik i VK-regeringen.

- Man værner lidt for meget om nogle velerhvervede rettigheder til danskerne, siger den kommende folketingsvikar, der blandt andet gerne vil gøre op med efterlønnen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere