Connie scorer millioner på kommissærjob

Der ligger en solid lønstigning og venter på Connie Hedegaard i Bruxelles. Over de næste fem år indkasserer hun en tocifret millionhyre fra EU-kassen

Connie Hedegaard scorer kassen på kommissærjobbet. (Foto: AP)
Connie Hedegaard scorer kassen på kommissærjobbet. (Foto: AP)

Connie Hedegaard kan ikke bare se frem til at få sit ønskejob som ny dansk EU-kommissær. Hun kan også se frem til en sand ønskekontrakt med en løn, som de fleste almindelige mennesker kun kan drømme om.

Med en årsløn på hen ved 1,8 millioner kroner kan Hedegaard i de fem kommende år som klimakommissær indkassere 9 millioner kroner i grundløn. Lønnen skal beskattes efter en særdeles fordelagtig EU-takst.

Og skulle Hedegaard være så heldig at blive udnævnt som en af de fem næstformand i kommissionen stiger årslønnen med 200.000 kroner.

Til sammenligning har Connie Hedegaard som dansk minister måttet nøjes med en løncheck på under 1,2 millioner kroner om året.

Men dermed er lønfesten langt fra overstået i Bruxelles, hvor Hedegaard ikke behøver hive pungen op af lommen for at dække almindelige udgifter som bolig og bil.

Hun får nemlig kontant gavn af skattefri tillæg på tilsammen 26.500 kroner. Om måneden. Det giver en ekstraindtægt på 1,6 millioner kroner over de næste fem år.

De skattefri tillæg dækker over et boligtillæg på 15 procent af lønnen, svarende til godt 22.200 kroner månedligt for en almindelig kommissær, og et særligt 'underholdningstillæg' på godt 4500 kroner om måneden.

Samtidig får alle kommissærer også gavn af en række goder som fri kommissærbil og privatchauffør, gratis flyrejser til hjemlandet samt særdeles lukrative aftrædelses- og pensionsordninger.

Connie Hedegaard behøver heller ikke tænke over flyttebilen til Bruxelles. EU betaler naturligvis alle flytteomkostninger - og sender samtidig et særligt 'installationstillæg' på to måneders løn, næsten 300.000 kroner, oveni som tak for ulejligheden.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere