Borgmester undersøger korruptionsanklager

Københavns Kommune har betalt overpris for at få renoveret skoler. Den ansvarlige borgmester, Pia Allerslev, vil nu undersøge anklagerne

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), vil nu undersøge, om kommunen har betalt overpris for at få renoveret en række af sine skoler og institutioner.

- Det er en meget alvorlig og ubehagelig sag, og derfor vil jeg i morgen bede Københavns Ejendomme om en tilbundsgående undersøgelse for at komme til bunds i anklagerne, siger Pia Allerslev.

Undersøgelsen kommer, efter at TV 2-programmet 'Operation X' har afsløret, at den kommunalt ansvarlige for indgåelsen af en såkaldt driftspartnerkontrakt er ven med ejeren af tegnestuen, som i 2007 vandt kontrakten.

Kontrakten sikrer tegnestuen renoveringsopgaverne på kommunens 40 skoler og institutioner i Vanløse i tre år, ligesom tegnestuen netop har sikret sig en tilsvarende aftale for kommunernes bygninger på Amager. Der er tale om aftaler til en værdi på langt mere end 100 millioner kroner.

Det er imidlertid i strid med reglerne om inhabilitet, hvis en chef indgår aftaler på kommunens vegne med en personlig ven.

Ifølge Pia Allerslev har kommunens foreløbige undersøgelser allerede afsløret, at der har været tilfælde af overbetaling. Den videre undersøgelse vil afsløre, hvilke skridt kommunen nu vil tage.

- Undersøgelsen skal også omhandle en plan for, hvad der skal ske i forhold til de involverede. Vi kan selvfølgelig ikke samarbejde med en partner, som har snydt os. Men om der eventuelt kan blive tale om en politianmeldelse eller et retligt søgsmål er for tidligt at sige, siger kultur- og fritidsborgmesteren.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere