Oppositionen vil stemme om EU-forbehold

Oppositionen presser statsministeren med et tilbud om at sende rets- og forsvarsforbeholdene til folkeafstemning. Datoen er sat. Det skal være den 23. marts

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sættes nu under pres for at få afskaffet EU-forbeholdene, skriver Berlingske.dk.

Umiddelbart efter at statsministeren udnævnte Connie Hedegaard (K) til EU-kommissær holdt lederne fra Socialdemokratiet, SF og de Radikale et hemmeligt møde og nåede til historisk enighed om en hurtig afstemning om EU-forbeholdene.

Det sker inden, at Villy Søvndal (SF), Magrethe Vestager (R) og Helle Thorning-Schmidt (S) onsdag møder op i Statsministeriet med en fælles, skriftlig opfordring om at sende forsvars- og retsforbeholdet til folkeafstemning den 23. marts næste år.

- Vi opfordrer Lars Løkke til hurtigst muligt at indlede et forhandlingsforløb, der skal føre til, at han sætter de to forbehold om det retslige forbehold med en tilvalgsordning til afstemning, siger Helle Thorning-Schmidt.

Tilvalgsmodellen er forhandlet hjem af regeringen, og giver Danmark mulighed for at tilmelde sig dele af EU's retslige samarbejde.

Alligevel afviser Venstres politisk ordfører, Peter Christensen, den fælles opfordringen, fordi euro-forbeholdet ikke er med:

- Vi vil gerne diskutere alle forbehold, og der er euroen mindst lige så væsentlig. Det her er et bevis på, at Villy Søvndal lurepasser igen - han vil ikke melde ud på euroen. Derfor er jeg skuffet over den opfordring.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere