DF: Nedlæg Klimaministeriet efter topmøde

Pia Kjærsgaard vil nedlægge Klimaministeriet, når klimatopmødet i Køben er overstået. Andre ministerier kan sagtens overtage opgaverne mener hun

Står det til Dansk Folkeparti, bliver nyudnævnte Lykke Friis' (V) tid som klimaminister kort. DF-formand Pia Kjærsgaard opfordrer nu regeringen til at nedlægge Klimaministeriet, når klimatopmødet i København er overstået.

- Det ville være meningsløst andet. De opgaver, som ligger tilbage, kan sagtens varetages fuldt forsvarligt af andre ministerier, når topmødet er afsluttet, siger hun til Information.

Pia Kjærsgaard understreger, at der stadig skal være opmærksomhed på miljø- og klimaspørgsmål. Men hun forventer, at Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med en større rokade efter nytår vil nedlægge Klimaministeriet.

Der er dog ikke tale om et nagelfast krav fra DF-lederen.

- Det bliver en del af den almindelige samtale. Men jeg tror nu, at han er modtagelig over for tanken, siger Pia Kjærsgaard.

Dét er regeringen dog på ingen måde, siger de konservatives miljø- og energiordfører Per Ørum Jørgensen.

- Klimaproblematikken forsvinder ikke den 19. december, når topmødet er overstået. Og samtidig ville det være et helt forkert signal for regeringen at sende, hvis man nedlagde Klimaministeriet, siger han.

Han henviser til, at Danmark fortsætter i formandskabet for FN's COP15 hele næste år - og at der venter en lang række af opgaver i året, der kommer. Men han vil ikke uddybe sin kritik af Pia Kjærsgaards udmelding.

- Regeringen har allerede sendt et meget klart signal i og med, at vi i dag har udpeget en ny klimaminister. Så den diskussion er helt irrelevant, siger Per Ørum Jørgensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere