Konservativ toppolitiker stopper

Det konservative folketingsmedlem Knud Kristensen skifter Christiansborg ud med borgmesterkæden i Vesthimmerland

Formanden for Folketingets arbejdsmarkedsudvalg, Knud Kristensen (K), stopper i landspolitik. Den 56-årige Knud Kristensen blev ved tirsdagens kommunalvalg valgt som borgmester i Vesthimmerland og tager nu konsekvensen og nedlægger sit folketingsmandat.

- Under valgkampen lovede jeg på vælgermøder, at jeg ville stoppe i Folketinget, hvis jeg blev borgmester, fordi det blev sagt, at jeg ville være sådan en deltidspolitiker. Det løfte holder jeg. Man kan ikke løse begge opgaver samtidig, siger Knud Kristensen, som har sin sidste arbejdsdag på Christiansborg, når Folketinget går på juleferie.

Knud Kristensen afløses af Tage Legaard, der er nyvalgt konservativt medlem af Thisted Byråd.

Knud Kristensen, der blev valgt til Folketinget i 2007, havde i forvejen besluttet, at uanset om han blev borgmester eller ej, så var "det nok var den sidste tur, jeg kørte".

Udover at være formand for arbejdsmarkedsudvalg har Knud Kristensen samtidig været de Konservatives arbejdsmarkeds-, bolig- og fødevareordfører.

- Jeg har haft en fantastisk tid på Christiansborg, men jeg fik så mange opfordringer fra baglandet om, at jeg skulle komme hjem og være spidskandidat ved kommunalvalget, at jeg ikke kunne sige nej. Og når jeg lovede at tage opgaven fuldt ud, så var jeg også nødt til at holde det, siger Knud Kristensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere