S vinder borgmesterstolen i Syddjurs

Det bliver alligevel en socialdemokrat og ikke en venstremand, der bliver den nye borgmester efter kommunalvalget i Syddjurs Kommune

Borgmesterstolen i Syddjurs Kommune glider nu tilbage fra Venstre til Socialdemokraterne. På valgnatten overløb Socialdemokraternes Ninna Thomsen ellers overraskende valgets store stemmesluger SF's Kirstine Bille og pegede i stedet på Claus Wistoft fra Venstre som borgmester.

Men nu er Ninna Thomsens aftale med Venstre og De Konservative skrottet. I stedet er Socialdemokraterne, SF og De Radikale enige om at pege på socialdemokraten Jesper Mathiesen som borgmester. Det oplyser P4 Østjylland.

Jesper Mathiesen fik 570 personlige stemmer ved valget. Langt færre end partiets spidskandidat Ninna Thomsen, som fik 1.421 stemmer. Venstres Claus Wistofte fik 2.921 personlige stemmer.

Jesper Mathiesen siger i en mail, at det, som ikke kan forklares, kan ikke forsvares.

- Og jeg tror ikke, at byrådspolitikerne i Syddjurs kan forklare vælgerne forløbet af konstitueringsforhandlingerne, så det giver mening eller bliver accepteret. Så enkelt er det, og derfor vil jeg på egne vegne gerne beklage et særdeles turbulent forhandlingsforløb. Jeg vil gøre mit til, at det ikke gentager sig, siger han.

Han håber, at også V og K vil overveje at tilslutte sig den nye aftale. Venstres Claus Wistoft er dog skuffet over forløbet, og mener, at LO Djursland har presset Socialdemokraterne til en ny aftale.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere