Vælgerne straffer regeringen for bandekrig

Kriminalitet og uroligheder i gaderne slår nu skår i opbakningen til regeringen. Halvdelen af vælgerne giver V og K bundkarakter i håndtering af kriminaliteten

Regeringen og især justitsminister Brian Mikkelsens (K) håndtering af kriminalitet får nu vælgerne til at vende tommelfingeren nedad.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Zapera for Ugebrevet A4. Mere end halvdelen - 53 procent - af vælgerne vurderer regeringens kriminalitetshåndtering negativt. Kun 17 procent af vælgerne er positive.

Det er blandt andet den seneste tids uroligheder og massive pressedækning af problemerne, der slider på regeringen, mener

lektor og valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet.

- Den her måling er dårligt nyt for Venstre og Konservative. Når det er over halvdelen af vælgerne, der mener, at håndteringen af kriminaliteten fejler, så er det noget, der trækker i den gale retning, siger han.

Rune Stubager hæfter sig ved, at der i dag er langt færre vælgere, der bedømmer regeringen positivt på det her punkt sammenlignet med en tilsvarende undersøgelse i 2005. Hvor der i 2005 var stort set lige mange positive og negative vælgere, så er de negative i dag tre gange så mange som de positive.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere