Netop nu udnævnes Connie

Nu er det på plads - Connie Hedegaard bliver præsenteret som EU-kommissær på ministermøde netop nu

Den konservative klimaminister Connie Hedegaard - storfavorit til den danske EU-kommisærpost - bliver netop nu præsenteret som vinder af kabalen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Den konservative klimaminister Connie Hedegaard - storfavorit til den danske EU-kommisærpost - bliver netop nu præsenteret som vinder af kabalen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den konservative klimaminister Connie Hedegaard er udnævnt som EU-kommissær. Det er på plads nu efter lang tids forlydender.

I øjeblikket et det ugentlige ministermøde i gang på Christiansborg, og Statsministeriet har meddelt, at beslutningen er bekræftet her.

Dermed er en af de sidste brikker på plads i den EU-kommission, som tiltræder 1. februar 2010. Kommissionsformand Barroso har udtrykkeligt ønsket sig Connie Hedegaard på sit hold, fordi han vil profilere klimaområdet i det fremtidige EU-arbejde. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen har trukket sin beslutning i langdrag, blandt andet for at sikre, at den nye klimakommissær-post bliver tilstrækkeligt tung til, at Danmark skal ofre en af sine absolut mest populære minstre til fordel for EU.

Haarder tabte - igen
Det har også været et problem for Lars Løkke, at han, stik imod mange partifællers ønske, giver den prestigefyldte plads i Bruxelles til et medlem af det andet regeringsparti, de konservative, i stedet for at belønne den gamle slider fra sit eget parti, undervisningsminister Bertel Haarder, som mange Venstrefolk gerne havde set med EU-kommisærtitlen som kronen på sit politiske værk.

Ved sidste kommissær-idnævnelse havde Haarder nærmest set sig selv med kufferten i hånden, da partfællen Mariann Fischer Boel blev foretrukket - for at styrke kommissionens kvindeandel.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere