Klimaministeren er bidt af fodbold

Danmarks nye klimaminister er cand.scient.pol., EU-ekspert, vild med fodboldholdet Bayern München og med tyske autobahns. Følg med live fra Amalienborg HER

Lykke Friis i sin yndlingsstol, en Fatboy, fotograferet i maj måned i år. (Foto: Polfoto)
Lykke Friis i sin yndlingsstol, en Fatboy, fotograferet i maj måned i år. (Foto: Polfoto)

Fordommen om, at kvinder ikke interesserer sig for fodbold, holder ikke, når det gælder Lykke Friis.

Og fordommen om, at veluddannede kvinder med topposter slet ikke interesserer sig en tøddel for fodbold, holder heller ikke.

For Danmarks nye klimaminister Lykke Friis er kæmpefan af tysk fodbold, i særdeleshed det tyske storhold Bayern München. I mange år drømte hun endda selv om at blive professionel fodboldspiller. Og så taler hun iøvrigt også tysk flydende og kan godt lide at jokke sømmet i bund på de tyske autobahns.

FØLG MED LIVE FRA AMALIENBORG, NÅR DANMARK FÅR NY KLIMAMINISTER

Driller Lomborg
I et portræt fra universitetsavisen.dk fra oktober udtrykkes der beundring for Lotte Friis' evne 'til at skære komplekse problemstillinger, særligt EU, ud i mundrette, billedrige stykker, som alle kan sluge.

I portrættet fremgår det også, at Lykke Friis har drillet Bjørn Lomborg med hans indtag af Coca Cola ligesom den britiske udenrigsminister David Miliband er blevet drillet med kærligheden til sin favoritklub. Om drilleriet er møntet på hans rolle som præsident i South Shields eller fast tilhænger på lægterne til Arsenals kampe.

Privat bor 40-årige Lykke Friis sammen med manden Peter i det eftertragtede Porcelænshaven på Frederiksberg. Hun er ofte brugt som EU-ekspert, har skrevet flere bøger om Europa og har modtaget både ros og priser for sin evne til at fortælle om EU, så det fænger.

Lykke Friis uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet i 1993, ph.d. fra samme sted i 1997, og forsker på Dansk Udenrigspolitisk Institut fra 1996-2002. Her blev hun formand for Dansk Industris Europapolitiske funktion, hvor hun herskede i fire år, inden hun i 2006 blev prorektor på Københavns Universitet - den institution, hun lige havde forladt som ph.d. ti år forinden.

(Kilde: kvinfo.dk)

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere