Haarder glæder sig over ny Venstreminister

Bertel Haarder har taget sit "glade børneslips" på og ønsket Connie Hedegaard tillykke. Og så glæder han sig over en ny Venstrekvinde på ministerholdet.

Undervisningsminister Bertel Haarder må endnu en gang se en post som EU-kommissær glide sin næse forbi.

Men den mangeårige Venstreminister har efter eget udsagn taget sit "glade børneslips på" og ønsket Connie Hedegaard tillykke.

- Jeg fik det at vide i aftes. Her til morgen har jeg ønsket Connie varmt tillykke. Jeg ved bedre end nogen anden, hvor spændende det er, det hun går ind til, og hvor glad hun må være. Og så har jeg i øvrigt taget mit glade børneslips på for at signalere, at jeg ser fremad med liv og lyst til at fortsætte arbejdet i regeringen, som statsministeren har bedt mig om, siger Bertel Haarder.

Derudover vil han ikke kommentere spillet om kommissærposten yderligere. Men han glæder sig over, at få Venstrekvinden Lykke Friis som ny ministerkollega.

- Vi har fået en ny Venstreminister. Og det er velbegrundet, for kommissærposten er en meget stor ting, siger Bertel Haarder.

Dermed henviser han til, at balancen i regeringen tipper lidt til Venstres fordel med den konservative Connie Hedegaards afgang og udnævnelsen af en Venstrekvinde som ny klima- og energiminister.

Bertel Haarder kender Lykke Friis som "en dynamisk ildsjæl og en strålende pædagog og kommunikator", der er stærk fagligt på sit nye ministerområde.

- Hun har masser af ekspertise, når det handler om klima og energi. Hun har dækket det for Københavns Universitet, og jeg har selv været med til konferencer om klima- og energi, som hun har ledet. Hun kan det stof som sin egen bukselomme allerede, siger Bertel Haarder.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere