Lykke Friis har tidligere afvist politisk post

Danmarks nye klimaminister, Lykke Friis, afviste at blive Venstre-kandidat til EU-parlamentet så sent som sidste år. Ligesom sportsfolk havde hun en kontrakt, sagde hun

Så sent som sidste sommer afviste Lykke Friis at stille op i politik. Men nu har hun ændret holdning...(Foto: Jens Panduro/ Polfoto)
Så sent som sidste sommer afviste Lykke Friis at stille op i politik. Men nu har hun ændret holdning...(Foto: Jens Panduro/ Polfoto)

I dag er Lykke Friis blevet Danmarks nye klimaminister. Men så sent som sidste sommer afviste hun at gå ind i politik.

Dengang var det spidskandidaturet blandt Venstres EU-parlamentarikere, der stod på spil. Den tidligere Venstre-formand Uffe Ellemann-jensen advarede mod at opstille Jens Rohde som spydspids, og internt i Venstre gik snakken om at få prorektor på Københavns Universitet, Lykke Friis, kørt i stilling.

Men den snak lagde Lykke Friis selv låg på:

- Det er helt ligesom med sportsfolk, jeg har en kontrakt, der løber ind til 2011 som prorektor for Københavns Universitet. Jeg har ikke nogen langtids-time-manager om, hvad der skal ske i 2014 eller langt ude i fremtiden. Men jeg er hverken medlem af et politisk parti eller kandidat til det kommende Europa-parlamentsvalg, sagde Lykke Friis sidste år til Berlingske Tidende.

Men nu har hun åbenbart ændret holdning. Og hvis hun i mellemtiden er blevet medlem af Venstre, eller blot melder sig ind i partiet nu, får statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke bare en ny, kvindelig klimaminister. Han skifter også en konservativ minister ud med en Venstre-løvinde.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere