Radikal fornyer: Bondam skaber lede

Manu Sareen fra 'Det nye Kuld' af unge radikale, siger lige ud, at hans kollega fra Borgerrepræsentationen, Klaus Bondam, skaber politikerlede

På Manu Sareens hjemmeside ligger et åbent brev til Klaus Bondam - og det er ikke noget jublende 'til lykke', det indeholder. (Fra wwww.manu.dk)
På Manu Sareens hjemmeside ligger et åbent brev til Klaus Bondam - og det er ikke noget jublende 'til lykke', det indeholder. (Fra wwww.manu.dk)

Det Radikale Venstres vælgere er i oprør over den overraskende manøvre, som tidligt i morges sikrede partiets spidskandidat i København, borgmester Klaus Bondam, fire år mere i hovedstadens ledelse.

I meget skarpe vendinger tog de radikales nummer to, den hidtidige gruppeformand på Rådhuset Manu Sareen, ved middagstid afstand fra sin partifælles handlemåde.

Bladet fra munden
Efter hele formiddagen at have udtalt sig sparsomt, tog Sareen bladet fra munden i TV2 News, hvor han blandt. andet sagde:

- Ethvert partis opgave er at søge indflydelse, men nogen gange skal man gøre op, hvor stor prisen er - især når man har været ude og love det modsatte. Og vi gik fra vores venner, som vi forhandlede med. Jeg har aldrig oplevet dem være så sure.

- Vi har taget en rigtig, rigtig forkert beslutning, og jeg har aldrig oplevet så mange vrede kommentarer på min hjemmeside. Jeg bliver kaldt forræder.

Du vidste hvad jeg mente
Og Manu Sareen tror, at beslutningen kan få vidtrækkende konsekvenser, ikke bare for Bondam og ham selv og andre radikale:

- Det er lige præcis sådan noget, der skaber politikerlede, siger han til TV2 News.

På sin hjemmeside har Manu Sareen nu skrevet en barsk lykønskning til Klaus Bondam, hvor han understreger, at han ikke var informeret om aftalen med Venstre og Dansk Folkeparti, før den var indgået.

- Selvfølgelig fordi du var klar over, at aftalen ikke ville få min opbakning, som Sareen skriver.

Det nye Kuld af radikale
Den 42-årige Manu Sareen anses for at være en af de unge og yngre radikale, som har muligheden for at sikre partiet overlevelse efter et nødvendigt landspolitisk generationsskifte. De seneste år har det tidligere så magtfulde parti styrtdykket i vælgertilslutning og indflydelse, og det befinder sig i noget, der minder slående om en overlevelseskamp.

Sidste vinter meldte en gruppe under navnet 'Det nye Kuld' ud om behovet for foryngelse i folketingsgruppen. I kuldet findes ud over Sareen bl.a. de radikales næstformand, Zenia Stampe (ikke mindst kendt for sin holdning til kongehuset, som hun med Den Republikanske Grundlovsbevægelse satte til debat i forbindelse med afstemningen om ligestilling i arvefølgen) og Sofie Carsten Nielsen, spidskandidaten ved sommerens EU-valg, som gav hende et personligt gennembrud, omend ikke noget sæde i parlamentet.

Sofie Carsten Nielsen anses for at være klar kandidat til en folketingskreds, mens både Sareen og Stampe allerede er placeret i kredse med gode chancer for valg.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere