Obama afgør COP15-deltagelse snarest

Præsident Barack Obama beslutter snart, om han deltager i FN's klimatopmøde i København. Samtidig arbejder USA på forslag til amerikanske mål for CO2-udslip

Præsident Barack Obama beslutter snart, om han deltager i FN's klimatopmøde i København. (Foto: AP)
Præsident Barack Obama beslutter snart, om han deltager i FN's klimatopmøde i København. (Foto: AP)

USA's præsident, Barack Obama, beslutter i løbet af de kommende dage, om han kommer til København i december for at deltage i FN's klimatopmøde, COP15.

Samtidig vil USA på topmødet præsentere mål for at begrænse udslip af klimagasser, oplyser en højtstående embedsmand mandag.

Han ville ikke nævne konkrete tal, men understreger, at begrænsningsforslaget skal være realistisk i forhold til den lovgivning, der er på vej gennem den amerikanske Kongres.

USA når ikke at få en ny klimalov på plads inden topmødet i København den 7.-18. december. Men det lovforslag, der er vedtaget i Repræsentanternes Hus, indebærer, at USA inden 2020 skal nedbringe udledningen af drivhusgasser med 17 procent i forhold til niveauet i 2005 og med 83 procent i 2050.

Senatets version er lidt mere ambitiøs og vil have en 20 procents nedskæring inden 2020.

Tidligere mandag kom der fornyet pres på Obama, da EU's miljøministre mødtes i Bruxelles. Her opfordrede FN's klimachef, Yvo de Boer, USA til at komme med konkrete forslag.

- Min fornemmelse er, at Obama vil være i stand til at komme til København med et mål og et økonomisk bidrag, lød det fortrøstningsfuldt fra de Boer.

Indtil videre har 65 stats- og regeringsledere meldt deres deltagelse i topmødet. Men ingen af verdens to største udledere af CO2 - Kina og USA - har endnu bekræftet, hvorvidt deres øverste politiske ledere deltager.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere