Modkraft-redaktør døde i morges

Ildsjælen Martin Lindblom fra den venstreorienterede hjemmeside modkraft.dk døde i morges

Martin døde 43 år ung. (Foto: Steen Wrem)
Martin døde 43 år ung. (Foto: Steen Wrem)
Følg Politik

Den venstreorienterede hjemmeside modkraft.dk har mistet en stor personlighed idet redaktør Martin Lindblom døde klokken ni i morges.

Den blot 43 år gamle Martin Lindblom fik konstatret kræft i sommeren 2008, men har trods sygemelding været aktiv for modkraft.dk helt frem til en måned før sin bortgang.

– Vi har ikke kun mistet en god kollega og ven, men også en ildsjæl på venstrefløjen og i den progressive journalistik. Martin spillede en afgørende rolle i udviklingen af Modkraft fra at været et legende eksperiment med netjournalistik til et interaktivt mødested for det progressive Danmark, siger konstitueret redaktør Ole Wugge Christiansen til modkraft.dk

Aktiv blandt autonome
Den autodidkate journalist Martin Lindblom startede sin karriere på Ugeavisen Socialisten i slutningen af 1990’erne. Før det havde han været aktiv blandt autonome og antifascister.

I år 2000 startede mediebureauet Monsun.

– Martin var kreativt menneske, der kunne samle andre ildsjæle omkring sig og realisere ideer, der efter almindelige markedsøkonomiske betragtninger ellers synes kropumulige. Det er Modkrafts ekspansion til et uundværligt medie for det aktivistiske Danmark og udviklingen af mediebureauet Monsun til en levedygtig virksomhed et bevis for, siger Maj-Brit Milsted fra Monsuns daglige ledelse til modkraft.dk.

Martin Lindblom efterlader sig kone, tre børn og en plejedatter.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+