Fem års fængsel for protester i Iran

En iransk journalist er idømt fem års fængsel i forbindelse med demonstrationerne efter sommerens omstridte præsidentvalg, rapporterer oppositionssite

Iran har idømt en fremtrædende journalist fem års fængsel for at have protesteret over udfaldet af det iranske præsidentvalg i juni. Det skriver hjemmesiden Mowjcamp.com, der er i opposition til regeringen.

Journalisen, Ahmad Zeidabadi, blev anholdt, da sikkerhedsstyrkerne i sommer slog til mod blandt andre journalister og tidligere embedsmænd i forbindelse med demonstrationerne mod valgresultatet, der gav præsident Mahmoud Ahmadinejad sejren.

- Her til morgen blev Zeidabadi ført til retten og informeret om fængselsdommen på fem år, skriver Mowjcamp.com. Det fremgår ikke, hvor oplysningerne kommer fra.

Ifølge nyhedssitet vil hans advokater appellere dommen.

Det er ikke oplyst, hvad han blev dømt for, men en række fremtrædende folk i oppositionens rækker er tidligere blevet kendt skyldige for at have skadet den nationale sikkerhed, propaganderet mod regeringen eller opildnet til protester.

Tusinder af iranere blev anholdt i kølvandet på demonstrationerne efter det omstridte præsidentvalg. Omkring 140 har været gennem en retssag, og fem er dømt til døden.

Blandt de dømte er den tidligere vicepræsident Mohammad Ali Abtahi fra reformfløjen. Han har fået seks års fængsel.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere