SF-top sendte rådgiver til Røpke-opgør

Partitoppen i SF bedyrer, at den ikke blandede sig i regionsstriden i hovedstaden, men den vakte bekymring. Partiet sendte en mægler for at løse konflikten

SF på Christiansborg sendte en konsulent til at hjælpe de stridende partifæller i regionsrådet i hovedstaden. Derimod har partitoppen ikke interveneret.

Sådan beskriver pressechef Claus Perregaard den indsats, som SF på Christiansborg gav i regionsstriden. Hjælperen blev sendt for at få tingene til at glide, da de øvrige SF'ere i det regionale råd undlod bakke op om Andreas Røpke som formand for regionsrådet.

SF-formand Villy Søvndal afviser at have blandet sig i den interne, lokale strid.

- Jeg har ikke været blandet ind i det. Vi er ikke et topstyret parti, modsat Dansk Folkeparti, siger partiformanden.

Pressechef Claus Perregaard afviser, at nogen som helst fra partiledelsen har blandet sig i den lokale strid.

- Vi er nødt til at have et armslængdeprincip, men selvfølgelig har vi fulgt med i, hvad der foregik, siger pressechefen.

Konsulent Ole Hvas Kristiansen, som har stået for kommunalvalgkampagnen, blev sendt fra Christiansborg, fordi de regionale SF'ere bad om en medarbejder, fortæller pressechef Perregaard.

Der har dog i partiet været en bekymring for, om en ung og relativt uprøvet politiker kunne løfte opgaven i regionen. Og for - hvis det gik galt - om det kunne skade partiet mere overordnet.

SF-opgøret i hovedstaden endte med, at Røpke alligevel ikke bliver formand for regionsrådet. Derimod trækker han sig ud af SF's gruppe i rådet, men forbliver dog i partiet. I stedet fortsætter socialdemokraten Vibeke Storm Rasmussen som formand.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere