SF vil vælge mellem sundhed og integration

Bolden ligger nu hos SF, når de sidste borgmesterposter i København skal fordeles. Partiet skal vælge mellem sundheds- og omsorgsområdet og integrationsområdet

Der bliver nu sat parti og ansigt på de sidste borgmesterposter i København, efter Venstres Pia Allerslev, der er såkaldt tredje vælger, omsider har besluttet, at hun fortsætter som kultur- og fritidsborgmester.

Kort efter meddelte Socialdemokraterne, der var fjerde vælger, at partiet sætter sig på børne- og ungeområdet og nu ligger bolden altså hos SF i København.

- Vi afgør det først i morgen aften, og jeg vil ikke foregribe begivenhederne ved at udpege favoritter, siger formand for SF i København, Jens Andersen.

Han vil dog gerne røbe, at partiet ikke har tænkt sig at gå efter posten som socialborgmester, som Enhedslistens Mikkel Warming har udtrykt ønske om at få lov til at fortsætte i.

Det betyder, at SF reelt skal vælge mellem posten som integrationsborgmester eller sundheds- og omsorgsborgmester. Jens Andersen ønsker heller ikke at fortælle, hvem der er i spil til sætte sig i stolen som partiets anden borgmester.

Med 3665 personlige stemmer overhalede partiets nummer to på stemmelisten, Ayfer Baykal, SF's spidskandidat Bo Asmus Kjeldgaard. Kjeldgaard meddelte allerede på konstitueringsnatten, at han vil indtage teknik- og miljøområdet i København.

Ayfer Baykal og nuværende gruppeformand Nina Thomsen nævnes begge som kandidater til at besætte partiets borgmesterpost nummer to. Nyvalgte Baykal er uddannet socialrådgiver og har tidligere fungeret som formand for Københavns integrationsråd. Nina Thomsen har været gruppeformand i de sidste fire år i den nuværende SF-gruppe i Borgerrepræsentationen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere