EU-politikere vil splitte Connies ønskejob

Hvis Connie Hedegaard bliver ny klimakommissær, skal hun have ikke have ansvar for det vigtige energiområde. Det mener en række EU-parlamentarikere

Hvis klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) bliver Europas første klimakommissær, så skal hun ikke regne med at få det vigtige energiområde under sit resort.

I hvert fald ikke hvis det står til en række ledende medlemmer af Europaparlamentet.

De advarer i et brev EU-Kommissionens formand José Manuel Barroso mod at lægge energidelen ind under klimaområdet og opfordrer ham i stedet til at lade energi være en del af en kommende miljøkommissærs ansvarsområde.

- Vi ser stadig ingen grund til reducere energidirektoratets kompetenceportefølje til fordel for klimapolitikken, står der ifølge webtjenesten Euracitv i brevet.

Blandt medunderskriverne finder man formanden for parlamentets miljøudvalg, Jo Leinen.

Han frygter, at en kommende klima- og energikommissær ikke vil kunne sætte tommeskruerne på industriens udledninger, fordi han eller hun både skal tage hensyn til klimaet og erhvervslivets interesser.

Men næstformanden i parlamentets miljøudvalg, socialdemokraternes Dan Jørgensen, ser i modsætning til sin formand ingen grund til at holde energidelen uden for klimakommissærens resort.

- Tværtimod. Jeg har det faktisk lige omvendt. Jo mere, der kan komme ind under klimadelen, jo bedre. Især når der er udsigt til en stærk dansk kommissær som Connie Hedegaard, siger han i usædvanligt rosende toner om den konservative kommissærkandidat.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen ventes at annoncere, hvem der bliver dansk kommissær tirsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere