Løkkegaard: Klimapost bliver varm luft

Venstre-manden Morten Løkkegaard mener ikke, Danmark bør gå efter klimakommissærposten. Det giver kun 'varm luft og skåltaler', siger han

Morten Løkkegaard, MEP for Venstre, mener, at en klimakommissærpost vil ende i 'varm luft og skåltaler'. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
Morten Løkkegaard, MEP for Venstre, mener, at en klimakommissærpost vil ende i 'varm luft og skåltaler'. (Arkivfoto: Mogens Flindt)

På Venstres landsmøde i weekenden blev der sagt pænt farvel til EU-kommissær Mariann Fischer Boel og tak for fem arbejdsomme år på posten i Bruxelles.

Derfor var et af de store spørgsmål fra journalisterne på landsmødet da også, hvem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udpeger til Boels efterfølger.

Klimaminister Connie Hedegaard (K) har længe været omtalt som Danmarks bedste kort. Men i forrige uge lancerede blandt andre Jens Rohde undervisningsminister Bertel Harder (V) som et bedre bud.

Til sin gamle arbejdsplads TV-Avisen sagde medlem af EU-parlamentet for Venstre Morten Løkkegaard, at han mener, Danmark bør undgå posten som klimakommissær.

En klimakommissær vil, sagde han på Venstres landsmøde, blive ’rejsende i varm luft og skåltaler’

'Connie er en af de skarpeste hjerner'
Men er det sådan, du opfatter blandt andre Connie Hedegaards politiske arbejde for at begrænse den globale opvarmning?

- Nej ..., Morten Løkkegaard griner - Bestemt ikke. Det er ikke det, det går på, siger Venstremanden til ekstrabladet.dk.

Det handler om porteføljen, som Barroso har skruet sammen, forklarer Løkkegaard.

- Connie Hedegaard har gjort et fantastisk stykke arbejde, som jeg har den største repsekt for. Hun er en af de skarpeste hjerner, jeg har mødt. Jeg har kendt hende i 25 år, tilføjer han.

Men porteføljen, gentager Morten Løkkegaard, hvad der skal ligge i funktionen som klimakommissær, den frygter han bliver for let.

- Det er der en risiko for, hvis der ikke følger tungere områder - og flere penge - med, såsom energi og trafik. Ellers risikerer man, at den kommissærpost ender med varm luft og skåltaler, siger Morten Løkkegaard.

Og så ikke ellers ikke et ord om, hvorvidt kampen om posten reelt er en kamp mellem de to regeringspartier V og K ...

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere