Forsvaret skal skære over 1000 stillinger

Forsvarsminister Søren Gade bekræfter, at forsvaret skal nedlægge mindst 1000 stillinger de kommende år som del af spareplan

Forsvaret vil inden jul fremlægge en spareplan, der skal skære mindst 1000 stillinger væk.

Det bekræfter forsvarsminister Søren Gade (V) over for Ritzau.

- Der vil blive skåret nogle stillinger væk, og der vil blive udliciteret ting for at frigøre midler til det, det handler om, nemlig soldater, uddannelse og materiel, siger Søren Gade, der ikke vil sætte præcise tal på reduktionen af stillinger.

- Det kan jeg ikke sige nu, men det er et antal stillinger over 1000.

Berlingske Tidende har erfaret, at det handler om 1400 stillinger som del af en spareplan, der samlet skal hente 700 millioner kroner svarende til en forbedring af forsvarets økonomi med sammenlagt 1,4 milliarder kroner. Forsvarets totale budget er på omkring 20 milliarder kroner.

Søren Gade peger på, at der er mange ubesatte stillinger, men han udelukker ikke, at der bliver tale om fyringer.

- Det er således, at forsvaret skal komme med en implementeringsplan til partierne bag forliget. Det her er nogle ting, der er diskuteret i forligskredsen, og den plan vil blive forelagt forligskredsen forhåbentlig inden jul, siger Søren Gade.

Besparelserne skal findes i den næste forligsperiode fra 2010 til 2014. Med det seneste forsvarsforlig fik forsvaret tilført omkring 700 millioner kroner ekstra om året.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere