Løkke-mål er nærmest uopnåelige

Det er pejlemærker for samfundets udvikling, når statsministeren præsenterer sine 10 mål for samfundet. Det er ikke en kontrakt med vælgerne, siger Løkke selv

Statsminister Lars Løkke Rasmussens 10 mål, som det danske samfund skal nå inden 2020, er nærmest uopnåelige mål, som mest skal agere som pejlemærker for samfundets udvikling.

Det siger statsministeren selv efter førstedagen af Venstres landsmøde i Odense.

- Selvfølgelig skal vælgerne kunne måle mig på det, men jeg gør meget ud af at sige, at det er målsætninger, som nærmest skal være uopnåelige. Det er sådan, man udvikler sig, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han mener, der er stor forskel på tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) velkendte kontraktpolitik og sine egne "bindende" politiske mål for 2020.

- Det her er ikke en kontrakt, jeg lægger frem. Det er ikke sådan, at man den 31. december 2019 vil kunne sige: Hov, vi var kun blandt de fire bedste lande i verden, hvad angør vækstiværksættere; så har vi ikke opfyldt vores kontrakt. Det er ikke den form for politik, jeg lægger frem, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han sammenligner sine 10 mål for samfundets udvikling med en professionel sportsudøver, der sætter sig høje sportslige mål.

- Det svarer til, at Tine Wozniacki (Caroline Wozniacki, red.) siger, at hun gerne vil være blandt de 10 bedste tennisspillere. Når hun kommer i top 10, siger hun ikke: Fedt, jeg nåede mit mål. Så skal hun i top 5, og til sidst vil hun være nummer ét. Men hvis hun ender med at være nummer tre, så er det altså bedre end at være nummer 12. Det er tænkningen i det her, siger statsministeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere