Engell: Løkkes projekt ligner luftkastel

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nye politiske projekt får drøje hug fra politisk kommentator Hans Engell. Det er ambitiøst, men for langt væk fra borgerne

Statsminister Lars LKøkke Rasmussen fremlagde på Venstres landsmøde ti mål for det danske samfund ... for 2020. (Arkivfoto: Henning Hjort)
Statsminister Lars LKøkke Rasmussen fremlagde på Venstres landsmøde ti mål for det danske samfund ... for 2020. (Arkivfoto: Henning Hjort)

Der er mange store ord i statsminister Lars Løkke Rasmussens nye politiske projekt. Men befolkningen vil se handling og er trætte af store politiske 10-års-planer, mener politisk kommentator og tidligere forsvars- og justitsminister Hans Engell.

- Det er en plan, der er meget stor i arkitekturen, men jeg er ikke sikker på, at den tåler mødet med den grå hverdag. Og det er nok det, Løkke også vil se i meningsmålingerne i den kommende tid. Det er ikke det, der giver tre procents fremgang, siger Hans Engell.

Han mener, at Løkkes projekt i alt for høj grad minder om regeringens planer, da Anders Fogh Rasmussen (V) var statsminister.

- Jeg tror ikke, at det projekt, som Løkke her lægger frem, er noget, som kommer til at flytte stemmer. Jeg tror, at projektet i alt for høj grad minder om andre af regeringens storstilede planer fra de seneste fem år, som også har handlet om, at vi skal være verdens bedste til uddannelse, forskning, grøn teknologi, have verdens bedste sygehuse og verdens stærkeste økonomi, siger Hans Engell.

Han kalder det 'Løkkes store politiske projekt - hans 10 års plan, der skal dække to valgperioder'.

- Det er da et kolossalt ambitiøst projekt. Han placerer overliggeren meget, meget højt. Men måske også så højt, at det kommer til at minde mere om et luftkastel end en konkret politisk operationsplan. På en række af områderne er man end ikke begyndt at tage højde for det bevillingsmæssigt, siger Hans Engell.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere