Sudnhedsreform i USA på trapperne

Demokraterne i USA's senat har det nødvendige flertal forud for en afstemning om forslag til sundhedsreform

Et lovforslag til en omfattende reform af USA's sundhedssektor synes sikker på at klare den første forhindring lørdag, efter at to konservative og skeptiske demokrater siger, at de vil stemme ja ved en afstemning om en procedure, der kan sende lovforslaget til endelig behandling i Senatet.

Senatorerne Blanche Lincolm og Mary Landrieu sagde lørdag, at de vil stemme ja ved afstemningen, der er planlagt til klokken 02.00 natten til søndag dansk tid.

Demokraterne skal have 60 stemmer bag procedureafstemningen for at hindre Republikanerne i at stoppe behandlingen af lovforslaget.

Men begge siger, at de ikke vil stemme ja ved en endelig og afgørende afstemning, men mindre lovforslaget ændres på en række punkter.

Begge siger, at de anser det for vigtigt, at en egentligt debat og behandling i Senatet kan begynde, og at de derfor vil stemme ja.

Afstemningen lørdag ses som en vigtig strømpil for, at præsident Barack Obama kan få sin reform for sundhedssektoren igennem. Reformen indebærer, at 31 millioner amerikanere, der ikke er forsikret, vil blive dækket af en ny sygeforsikringsordning.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere