SF-komet:- Pengene er ligegyldige

I dag afgøres det om SF-spidskandidat Andreas Røpke bliver regionsrådsformand for Region Hovedstaden - med udsigt til 800.000 til 1.000.000 kroner i vederlag

Det er ikke for pengenes skyld, at Andreas Røpke vil være regionsformand, siger han. (Foto: Polfoto)
Det er ikke for pengenes skyld, at Andreas Røpke vil være regionsformand, siger han. (Foto: Polfoto)

På et SF-møde på Østerbro i dag kl. 17 afgøres det om SF-kometen Andreas Røpke bliver ny regionsrådsformand for Region Hovedstaden - eller om en aftale mellem VKO og SF i stedet falder til jorden med et brag.

Der er spænding om resultatet til det sidste.

Op til mødet har Enhedslistens medlem af regionsrådet Karin Helweg udsendt en pressemeddelelse, hvor hun opfordrer SF Hovedstaden til at sætte Røpke på plads:

- Jeg må på det kraftigste opfordre SF's bagland til at underkende Røpkes aftale med de borgerlige på mødet - så vi kan få en aftale mellem venstrefløjens partier, skriver hun.

Røpke afviser
Helweg peger i øvrigt på, at 'Røpke har en stor økonomisk egeninteresse i posten som regionsformand - som jo ud over indflydelse indebærer en meget pæn løn'.

Posten som regionsrådsformand giver pt. omkring 810.000 kroner årligt.

Læg hertil en stribe fede ben, som traditionelt også tilfalder regionsbossen.

Andreas Røpkes samlede vederlag vil med lethed nå op på en rund million kroner.

Røpke selv afviser over for ekstrabladet.dk, at lønnen spiller nogen som helst rolle:

- Aftalen mellem SF og VKO har fordelt nogen poster, og SF får de bedste. Men pengene betyder ikke noget særligt for mig. Jeg får ikke engang tid til at bruge pengene. Og husk også at det er de øvrige partier, der har foreslået mig. Kun på den baggrund har jeg stillet mig til rådighed, siger Andreas Røpke op til mødet, der enten gør ham til SF-komet - eller manden i muddergrøften.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere