Per Stig udelukker SF fra krigsstrategi

Udenrigsminister Per Stig Møller vil ikke have SF med til næste uges forhandlinger om en ny strategi i Helmandprovinsen

Villy Søvndals SF kan glemme alt om at blive en del af den forligskreds, som i næste uge påbegynder forhandlingerne om en ny strategi i Helmandprovinsen i Afghanistan, hvor de danske soldater er udstationeret.

Det understreger regeringens hovedforhandler, udenrigsminister Per Stig Møller i Politiken, efter at SF foreslår, at alle danske kamptropper senest skal være ude af Afghanistan i 2015.

- Det er rent skrivebordsarbejde. Jeg kan ikke love nogen, at vi ikke har danske kamptropper i Afghanistan i 2015. Jeg bestræber mig på det; Karzai bestræber sig på det; Gordon Brown bestræber sig på det; og Barack Obama bestræber sig på det. Men at sige, at vi er ude i 2015, det kan man jo ikke, siger Per Stig Møller til avisen.

Per Stig Møller afviser, at SF kan være en del af det kommende forlig om Helmand, hvis partiet samtidig kræver en slutdato for kamptropperne.

- Nej, det kan SF ikke. For det første skal forligskredsen være enig med SF, og det er den ikke. SF vender jo kåben et par gange om dagen. Det, at de vender kåben i morgen, giver os jo ingen garantier. Det vil være rart at se over et godt stykke tid, hvad der vender udad på kåben. Hele efteråret har Holger K. Nielsen og Politiken jo været imod forligskredsens politik. Så ville det da være meget mærkeligt at invitere SF indenfor, nu hvor partiet har været imod alt, hvad vi har foretaget os i Afghanistan hele efteråret. Det er ikke troværdigt, siger Per Stig Møller til avisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere