Bondam har støtte i partitoppen

Zenia Stampe, næstformand i Det radikale Venstre og medlem af fornyergruppen 'Det unge Kuld', bakker op om Klaus Bondams borgmester-manøvre

Den radikale næstformand Zenia Stampe bakker op om manvøren på Københavns Rådhus - ingen af de andre fik mere ud af den, siger hun. (Foto: Morten Langkilde)
Den radikale næstformand Zenia Stampe bakker op om manvøren på Københavns Rådhus - ingen af de andre fik mere ud af den, siger hun. (Foto: Morten Langkilde)

- Jeg vil gerne forsvare den aftale, som blev indgået på Københavns Rådhus. Jeg kan citere Margrethe Vestager, som har sagt engang, at ting kan se vanvittige ud udefra, men at der altid er et puslespil, der skal gå op. Så nu er opgaven at forklare, hvorfor det er gået, som det er.

Zenia Stampe, næstformand for de radikale, tager nu borgmester Klaus Bondam og den københavnske vælgerforenings ledelse, som også står bag morgenens opsigtsvækkende aftale mellem V, DF og R, i forsvar.

De andre fik ikke mere
- Der er to ting i det, siger Zenia Stampe til ekstrabladet.dk.

- For det første får Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten ikke mindre ud af konstitueringen, fordi de radikale ikke er med i deres aftale. For det andet får Dansk Folkeparti heller ikke mere ud af det, fordi de radikale går ind i aftalen med Venstre og DF. Som jeg forstår det efter at have fået sammenhængen forklaret af formanden for den københavnske vælgerforening, så var det sådan, at V og DF hellere ville have en radikale borgmester end en konservativ.

- Så efter at have fået den forklaring bakker jeg op bag beslutningen, siger Zenia Stampe.

Hvad med Rigion Hovedstaden?
Den radikale næstformand ringede tilbage til ekstrabladet.dk, efter at hun i en første samtale havde sagt, at hun godt forstod den undren, som aftalen mildt sagt har vakt, og at partiet i hvert fald har fået en forklaringsopgave.

- Jeg forstår godt reaktionen: Hold da op! hvordan endte der dér? Jeg har som udgangspunkt tillid til vælgerforeningen, som også var med bag aftalen. Men jeg glæder mig til at høre forklaringen.

- Hvor får du den at høre? Kan det røre, aftalen har skabt, blive et tema i den radikale hovedbestyrelse, for eksempel?

- Nej, nej, nej! I Det radikale Venstre går vi ind for et stærkt kommunalt selvstyre, og det indebærer også, at den slags er det de lokale vælgerforeninger, som tager sig af.

- Hele landet er præget af mystiske konstiutueringer. Det er der ikke noget nyt i - sådan er det efter alle kommunalvalg. Men derfor kan man jo godt undre sig - også f. eks. over, at en 25-årig SF'er nu skal være formand for Region Hovedstaden. Her er jeg da også spændt på at høre, hvad vores rolle har været, sagde næstformanden.

Op ad bakke?
Zenia Stampes nysgerrighed med hensyn til Klaus Bondams manøvre var så stor, at hun umiddelbart efter den første samtale med ekstrabladet.dk kontaktede formanden for sine københavnske partifæller. Og derefter ringede hun så tilbage.

Zenia Stampe vil ikke forholde sig til, om det med balladen i København bliver ekstraordinært meget op ad bakke at skaffe de radikale den hårdt tiltrængte fremgang, som hun og andre i gruppen 'Det nye Kuld' - heriblandt den meget vrede københavnske Manu Sareen - er udset til at stå i spidsen for.0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere