S afviser borgmesterkæden i Holstebro

DF mislykkes med at splitte alliance mellem Socialdemokraterne og Holstebros konservative borgmester. S vil ikke samarbejde med DF

Dansk Folkeparti (DF) i Holstebro har forgæves forsøgt at splitte en alliance mellem byrådets røde fløj og De Konservative, der har fået en borgmesterpost til John Thorsø ud af en samarbejdsaftalen med S, SF og R.

DF har tilbudt at lægge flertal til, at Socialdemokraternes H.C. Østerby får borgmesterposten i stedet for John Thorsø. Men det har Socialdemokraterne afvist, oplyser S-byrådsmedlemmet Bodil Pedersen.

- Det er udelukket. Vi vil ikke samarbejde med Dansk Folkeparti. Vi får vores politik igennem i en skriftlig aftale om, hvordan kommunen skal styres i de næste fire år. Og det er vi godt tilfredse med, siger Bodil Pedersen.

DF's tilbud kommer, efter at DF, V og K i første omgang var enedes om at lade Venstres hidtidige borgmester, Arne Lægaard, fortsætte på posten. Den aftale sprang De Konservative fra efter et tilbud fra S, SF og R om at sikre John Thorsø flertal som borgmester.

- Vi er gået efter at få en borgerlig borgmester. Men da der ikke er borgerligt flertal mere, så syntes vi, at vi stod frit til at gå til Socialdemokraterne, siger Dansk Folkepartis byrådsmedlem Eli Vium Nielsen om tilbuddet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere