Ny SF-formand allerede i modvind

Aftalen om at gøre SF's spidskandidat Andreas Røpke til regionsrådsformand i Region Hovedstaden på vej til at blive underkendt af SF-Regionsbestyrelsen - kun dele af SF-Frederiksberg støtter

Det er ikke bare skjorten, den 25-årige SF'er Andreas Røpke skal have styr på. Baglandet knurrer over en aftale med VKO om hans post som regionsformand. (Foto: Per Folkver)
Det er ikke bare skjorten, den 25-årige SF'er Andreas Røpke skal have styr på. Baglandet knurrer over en aftale med VKO om hans post som regionsformand. (Foto: Per Folkver)

Den opsigtsvækkende aftale mellem SF og VKO i Region Hovedstaden, der gør SF's spidskandidat Andreas Røpke til regionsrådsformand, står til at blive underkendt på et møde i SF's regionsbestyrelse i morgen, viser en rundringning, som ekstrabladet.dk har foretaget.

Uden godkendelse fra SF-bestyrelsen bortfalder aftalen.

Den opsigtsvækkende konstituering møder ikke alene udbredt modstand blandt SF-kandidater til regionsrådsvalget og SF-regionsbestyrelsen. Aftalen er også ugleset hos SF centralt, erfarer ekstrabladet.dk

SF-veteran fra Københavns Amt og Region Hovedstaden Allan Schneidermann bekræftede over for Ekstra Bladet torsdag, at han personligt et stærk modstander af SF-VKO-aftalen.

Ingen andre af SF's kandidater eller bestyrelsesmedlemmer vil pt. udtale sig om sagen. Men uden for citat er modstanden udbredt.

Ikke clearet med SF-top
Andreas Røpke bekræfter, at han ikke forud, under eller efterfølgende har clearet den udskældte konstituering af med SF-toppen på Christiansborg.

- Nej, nej, ikke på nogen måde. Det er jo ikke noget, der skal foreligges partiledelsen, siger Røpke til ekstrabladet.dk

Han bekræfter også, at han ikke har clearet aftalen af med sit organisatoriske bagland - SF's regionsbestyrelse.

- Jeg har forhandlet sammen med nummer to på SF's kandidatliste Lise Müller. Hun er samtidig næstformand i bestyrelsen. Og jeg er selv formand for bestyrelsen. Så formalia er overholdt, siger Røpke til ekstrabladet.dk

25-årige Røpke er medlem af SF på Frederiksberg. Det samme er Lise Müller. ekstrabladet.dk's undersøgelser viser, at Røpke alene har opbakning fra netop SF-Frederiksberg - og tilmed kun den ungdommelige del af SF Frederiksberg.

Dermed riskerer SF-aftalen at falde med et brag.

Partisplittelse
Andreas Røpke anerkender tilsyneladende ikke SF Regionsbestyrelsens kompetance i sagen. For ham er det alene et spørgsmål om, at der skal være mindst 21 regionsrådsmedlemmer bag SF-VKO-aftalen. Det kræver opbakning fra mindst fem af SF's otte mandater i regionen.

- Kun hvis der ikke kan samles 21 regionsmedlemmer bag aftalen, bortfalder aftalen. Men falder en-to-tre SF'ere fra, ja, så er der stadig en aftale, og jeg er stadig regionsrådsformand, siger Røpke til Ekstra Bladet.

Regionsrådsformænd aflønnes med omkring 810.000 kroner årligt. Læg hertil mulighed for stribevis af fede ben.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere