Ung Venstremand ny borgmester i Fredericia

Thomas Banke, tidligere landsformand for VU, bliver ny borgmester i Fredericia. Det stod fast torsdag aften efter et kompliceret forhandlingsforløb

Den store stemmesluger ved kommunevalget i Fredericia, den 27-årige Venstremand Thomas Banke, blev torsdag aften præsenteret som ny borgmester.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Dermed er der med meget stor sandsynlighed sat navn på alle landets nye borgmestre. Fredericia var som den sidste kommune uafklaret. Men efter seje forhandlinger, siden resultatet af valget stod fast, sikrede den tidligere landsformand for Venstres Ungdom sig posten med opbakning fra 11 af de 21 mandater i det ny byråd.

Flertallet repræsenterer Venstre, De Konservative samt Borgergruppens ene mand i byrådet, Mads Lund, der også har været i spil til borgmesterposten.

Ifølge avisen var Mads Lund i sidste forhandlingsrunde hovedmanden bag den aftale, som også omfattede, at han selv gav afkald på sine borgmester-ambitioner.

- Jeg har fået indføjet en musefælde-klausul om, at hvis vi er seks mand i den gruppen, der er uenige med Thomas Banke, skal han følge flertallet, siger Mads Lund.

Thomas Banke var topscorer ved valget i Fredericia med 3241 personlige stemmer efterfulgt af den nuværende borgmester, Uffe Steiner Jensen fra (S), der fik 2911.

Men da Steiner Jensens parti gik tilbage fra ni til seks mandater, markerer valget et systemskifte efter næsten 90 års socialdemokratisk styre i den jyske fæstningsby.

Selv om de kommende fire års borgmesterkort for hele Danmark efter al sandsynlighed faldt på plads med Fredericia, så kan aftalerne dog i princippet åbnes, indtil de er stemt hjem i byrådene.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere