Århus-radikal frygter Bondam-effekt

Redaktør af medlemsbladet "Radikal Politik" og Århus-politiker Søren Højlund Carlsen (R) raser over Klaus Bondam - og partiledelsen

Der er stor frustration over Bondam i hans eget parti, Det Radikale Venstre. (Foto: Polfoto)
Der er stor frustration over Bondam i hans eget parti, Det Radikale Venstre. (Foto: Polfoto)

Frustrationerne over den radikale Klaus Bondam, der på valgnatten allierede sig med Venstre og Dansk Folkeparti for at kunne beholde sin borgmesterpost i den københavnske borgerrepræsentation, breder sig nu til partiets afdeling i landets næststørste by, Århus.

Herfra lyder der nu en direkte opfordring til Klaus Bondam om at trække sig fra borgmesterposten. Ellers kan hele partiet være på vej - endnu længere - ned.

- Det, Bondam har gjort, underminerer jo alt det, vi står for som parti med hensyn til troværdighed, ærlighed og redelighed. Vi er det eneste parti tilbage, der står som en modpol til Dansk Folkeparti, og det har vi nu ofret på et alter for titler, siger nummer to på kandidatlisten i Århus, Søren Højlund Carlsen, der også er redaktør på Det Radikale Venstres medlemsblad, "Radikale Politik".

- Vi er gået meget tilbage i mange kommuner og skal derfor i gang med et stort genopretningsarbejde. Det bliver skadet, hvis Klaus Bondam fortsat er i spidsen i København. Derfor må han trække sig, og vil han ikke det, så må vores hovedbestyrelse bede ham gøre det. Andre partier har ekskluderet for mindre, tilføjer Søren Højlund Carlsen.

Han langer samtidig ud efter partiformand Margrethe Vestager, der har udtrykt glæde over den radikale borgmesterpost.

- Det er skuffende at se, hvordan den lokale ledelse i København og vores ledelse på landsplan på ingen måde har forsøgt at undskylde, men i stedet faktisk har bakket op, lyder det fra den rasende Åhus-radikale, der frygter en "Bondam-effekt" på landsplan.

- Lige nu er vi hastigt på ned ad en rutsjebane smurt af Klaus Bondam, lad os dog sikre, at han er den eneste, der ryger ned og ikke hele partiet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere