Nej til tvungen flæsk i kommunerne

Hverken Venstre eller De Radikale ser nogen fornuft i at diktere svinekød på menuen i landets 98 kommuner

Gris på gaflen? Dansk Folkeparti vil tvinge kommunerne til at servere dansk gris - men Venstre og De Radikale afviser. Hvad synes du? (Foto: Colourbox)
Gris på gaflen? Dansk Folkeparti vil tvinge kommunerne til at servere dansk gris - men Venstre og De Radikale afviser. Hvad synes du? (Foto: Colourbox)

Det er en ren farce, når Dansk Folkeparti vil opstille minimumsgrænser for mængden af svinekød i de kommunale madordninger.

Det mener Det Radikale Venstre, der opfordrer DF til at holde fingrene langt væk fra de kommunale køkkener.

- Det er bestemt ikke et spørgsmål, som Christiansborg skal blande sig i. Man kunne lige så godt spørge, hvorfor man så ikke skal fastsætte bestemte procentdele for fisk og gulerødder? Det er noget, man selv skal finde ud af på de enkelte institutioner. Det er at udvise mistillid til kommunerne, siger De Radikales kommunalordfører, Johs. Poulsen.

Han er stærkt uenig i Dansk Folkepartis argument om, at svinekød bør indgå i de kommunale madordninger for at sikre variationen i madudbuddet.

Johs. Poulsen mener, at DF går efter en bestemt befolkningsgruppe i det danske samfund.

- Man går formodentlig direkte efter muslimer. Det gør, synes jeg, at det her forslag har en farceagtig karakter, siger han.

Heller ikke regeringspartiet Venstre kan se fornuften i forslaget.

- Jeg går ikke ind for, at vi skal tvangsudskrive bestemte recepter for, hvordan kosten skal sammensættes, siger kommunalordfører Erling Bonnesen (V).

Hvad synes du - skal kommunerne tvinges til at servere svinekød? Kom med din kommentar herunder og deltag i afstemningen til højre!

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere