Fogh vil se resultater fra Karzai

Natochefen forlanger resultater fra præsident Karzai i kampen mod korruption. Den nye regering skal også sikre, at afghanerne får hovedansvar for sikkerheden

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, ønsker i en skriftlig meddelelse Harmid Karzai tillykke med den officielle indsættelse som præsident i Afghanistan for endnu en fem-års periode.

Men Fogh gør samtidig klart, at Karzais løfter fra indsættelsestalen om at bekæmpe korruptionen i landet skal følges op med håndfaste resultater.

- Det er yderst nødvendigt, at den afghanske befolkning og borgerne i de lande, som sender soldater til den internationale mission, ser konkrete fremskridt på dette område, siger Fogh.

Missionen i Afghanistan har været genstand for stigende debat i Natolandene i de seneste måneder. Og selvom Fogh ikke lægger op til at trække soldaterne i den internationale Isaf-styrke ud af landet, så slår han fast, at den afghanske hær i løbet af Karzais anden valgperiode skal overtage langt flere opgaver.

- Nato vil gennem Isaf arbejde sammen med den nye regering om at gøre de afghanske nationale sikkerhedsstyrker i stand til at overtage hovedansvaret for sikkerheden i deres land. Område efter område, provins efter provins, når forholdene tillader det, siger han.

Samtidig understreger den danske Natochef, at valget først og fremmest er en sejr for den afganske befolkning, som har haft muligheden for at vælge landets leder på demokratisk vis.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere