Kamp om Fredericia fortsætter torsdag

Fredericia skal formentlig vænne sig til en blå borgmester. Efter næsten 90 år med S-styre sikrer Borgergruppen blåt flertal. Forhandlinger forsætter torsdag

Det er fortsat usikkert, hvem der skal være ny borgmester i Fredericia. Et møde mellem Borgergruppen og den borgerlige fløj endte uden resultat onsdag aften. Nu forsætter forhandlingerne torsdag formiddag, oplyser Borgergruppens borgmesterkandidat Mads Lund.

- Der er mange ting vi skal diskutere, så nu fortsætter vi i morgen, siger han og fastslår samtidig, at et af hovedemnerne er, hvem der skal være borgmester.

Det står dog indtil videre fast, at det ikke bliver en socialdemokrat. Borgergruppens Mads Lund har det afgørende mandat, og han vil enten selv være borgmester eller pege på en borgmester fra den blå blok. Dermed står opgøret mellem Mads Lund og Venstres unge Thomas Banke, der blev valgets suveræne vinder med 3241 personlige stemmer - mere end seks gange så mange som Mads Lund, der fik 486.

Banke er tidligere landsformand for Venstres Ungdom og siden 2005 medlem af Fredericia Byråd. Han vakte for alvor opsigt, da han i 2007 stod frem i Ekstra Bladet som VU-formand og fortalte, at han tidligere har eksperimenteret med forskellige euforiserende stoffer.

Mads Lund sidder dog i en ønskeposition, selvom Borgergruppen er gået et enkelt mandat tilbage. Det 21 mand store byråd er nemlig splittet i to blokke, hvor S og SF tilsammen har 10 mandater, mens V, K og DF også har 10 mandater. Borgergruppens ene mandat er derfor afgørende.

Dermed ser det ud til, at Fredericias nuværende borgmester, Uffe Steiner Jensen (S), må betale prisen for, at en lejeaftale om Fredericia Skibsværfts grund på havnen blev opsagt for at fremme et ambitiøst byudviklingsprojekt. Hvis han som ventet må gå af, betyder det afslutningen på næsten 90 års Socialdemokratisk styre i Fredericia.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere