Hver eneste stemme tæller

Valget i Hørsholm beviser, at hver eneste stemme kan være den afgørende - omtælling torsdag holder socialdemokrat og radikal på pinebænken

Klaus Ebbesen må sande, at hver eneste stemme kan være den afgørende. (Foto: Lars Krabbe)
Klaus Ebbesen må sande, at hver eneste stemme kan være den afgørende. (Foto: Lars Krabbe)

Man siger tit i højtidelige taler, at i et demokrati tæller hver eneste borgers stemme. Disse ord har fået særlig vægt i nordsjællandske Hørsholm efter kommunalvalget i går.

Under optællingen af stemmerne tirsdag aften tegnede alt til, at den radikale kandidat, Henrik Klitgaard, ikke kom i byrådet. En fintælling onsdag formiddag bekræftede dette resultat.

Men så, da alt syntes afgjort, dukkede to brevstemmer op, og ingen kunne med sikkerhed sige, om de var talt med eller ej. Og da der er ultratæt løb mellem Klitgaard og den socialdemokratiske spidskandidat Klaus Ebbesen - som allerede havde måttet se sig slået af en højdespringende partifælle, Pernille Schnoor - har de ansvarlige for valget besluttet, at der skal ske omtælling.

Skidt og ærgerligt
- Vi har besluttet os for at lave endnu en fintælling. Det er rigtig skidt og særlig ærgerligt, at vi var sikre og meldte ud, siger kommunaldirektør Jens-Jakob Jakobsen ifølge sn.dk. - De to stemmer kan få altafgørende betydning for, hvilken af to kandidater der er stemt ind i kommunalbestyrelsen.

Klaus Ebbesen og Henrik Klitgaard må nu vente til torsdag og endnu en omtælling, før de får besked på, hvem af dem, der kommer ind. Afgørelsen kan også være afgørende for, om konstitueringsforhandlingerne i Hørsholm - hvor den tidligere borgmester - den konservative afhopper Uffe Thorndahl - ikke genopstillede. Men efter alt at dømme kan den konservative Morten Slotved godt begynde at indstille sig på at bære den ledige borgmesterkæde.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere