Laura Hay bliver ny V-leder i Århus

Det bliver Laura Hay, der skal forsøge at genrejse Venstre efter katastrofevalget, hvor partiet blev hugget midt over fra 11 til 5 mandater

Venstres Laura Hay overtager posten som politisk leder og er derfor fra 1. januar 2010 partiets nye rådmand for teknik og miljø, skriver jp.dk. Den hidtidige leder Gert Bjerregaard (V) trak sig onsdag aften efter offentliggørelsen af de personlige stemmer, som viste, at nederlaget ikke blot gjaldt Venstre, men også ham personligt.

Han blev som spidskandidat distanceret med tusindvis af stemmer af Laura Hay, der høstede 7.804 krydser ud for sit navn, mod Gert Bjerregaards 2.999. Gert Bjerregaard anbefalede herefter Laura Hay som ny leder.

Ifølge politisk ordfører Bünyamin Simsek står en enig gruppe bag beslutningen om at udpege Laura Hay.

- Vi har fulgt Gert Bjerregaards anbefaling omkring Laura Hay ud fra det flotte valgresultat, som Laura personligt har fået, sagde Bünyamin Simsek, der ellers forud for gruppemødet bragte sig selv i spil.

Laura Hay betoner, at det var en enig gruppe, der på kort tid havde fordelt posterne.

- Bünyamin Simsek er en stærk holdspiller, og jeg er glad for, at vi har fået ham som politisk ordfører. Jeg synes, at vi står stærkt med dette hold, siger Laura Hay til jp.dk.

Dermed har Hay gjort kometkarriere siden hun meldte sig ind i Venstre i 2004 og året efter kom i byrådet for første gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere