Bondam under beskydning i aften

De Radikales hovedbestyrelse i København holder ekstraordinært møde onsdag aften. Klaus Bondams aftale med Dansk Folkeparti kan få dramatiske konsekvenser

De Radikales leder i København, Klaus Bondam, kommer under voldsom beskydning på et møde onsdag aften.

Mødet i den radikale hovedbestyrelse i København er indkaldt med kort varsel og skyldes den aftale om konstituering i Borgerrepræsentationen, som Bondam indgik natten til onsdag.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil to af de radikale kandidater til kommunalvalget prøve at få Bondam væltet som partiets topfigur i hovedstaden og som kommende borgmester, fordi han indgik en aftale med Dansk Folkeparti og Venstre, der skulle sikre hans parti en borgmesterpost i den ny borgerrepræsentation.

Det er makkerskabet med Dansk Folkeparti, der vækker harme i det radikale bagland.

Kritikerne hæfter sig også ved, at Manu Sareen, nummer to hos De Radikale, blev valgt med mere end tre gange så mange stemmer som Klaus Bondam.

Sareen har også rettet voldsom kritik mod Bondams handlemåde, og hvis der på mødet fremsættes et konkret forslag om at vælte den afgående teknik- og miljøborgmester, ligner Manu Sareen en oplagt kandidat til at efterfølge Bondam som borgmester og som radikal leder i København.

Det vides ikke, om Klaus Bondam deltager i krisemødet onsdag aften.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere